top of page

About Us

Finding Inspiration in Every Turn

This is your About Page. This space is a great opportunity to give a full background on who you are, what you do and what your website has to offer. Double click on the text box to start editing your content and make sure to add all the relevant details you want site visitors to know.

20230818_100058.jpg

Over Jeugdvakantiewerk
Druten

Jeudvakantiewerk Druten is er voor alle kinderen in Druten. Een week vol spel, sport en (ont)spanning, die al sinds jaar en dag door vele vrijwilligers wordt verzorgd.

Toen...
 

Hoe het allemaal begon

Jeugdvakantiewerk Druten kent een lange historie. Het timmerdorp is halverwege de jaren '70 van de vorige eeuw gestart door politie Klok om kinderen die niet op vakantie konden toch een fijne vakantieweek te bieden.

De eerste jaren was het echt pionieren om van niks toch iets leuks te bouwen. Anneke Goeree, Jan Willem Melssen en Joop Jacobs waren betrokken vanaf de beginfase van de stichting: “Een startsubsidie hielp ons op weg; we konden een echte grote tent aanschaffen. Het was zelfs zo dat we de eerste jaren timmerden met ovenplankjes die we na een week intensief getimmer weer spijkervrij moesten maken. Later hebben we containers voor opslag gekocht en timmerden we met deuren.”

In het begin ging het ‘dagje uit’ naar Herperduin; met 40 auto’s in een lange stoet naar Herpen.

Jan Willem memoreert: ”Ik weet niet meer precies wanneer, maar er was een jaar dat iedereen die meereed met een auto een bon thuis kreeg wegens te hard rijden in de kern van Herpen.” Toen het steeds moeilijker werd om chauffeurs te vinden ging het ‘dagje uit’ met de bus naar de Leemkuil.

 

De opzet van het programma was ieder jaar ongeveer hetzelfde; er werd een thema gekozen en rond dit thema werden de activiteiten aangepast. Werkelijk alles is de revue gepasseerd: Flippo’s, griezelen (met echte slangen op de openingsavond en een heuse griezeltocht in het Drutens bosje), onderwaterwereld, sprookjes, ‘het Wilde Oosten’ en de Olympische Spelen. Als je Joop, Anneke en Jan Willem vraagt wat het hoogtepunt was van al die jaren Jeugdvakantiewerk in Druten, zijn ze eensgezind: “Een hoogtepunt was het jubileumjaar in 2017. Het uitje ging over de grens naar het park Irrland in Duitsland.  En we hadden ook een dag vol met sport en spel op steeds verschillende stormbanen. Fantastisch was het om al die blije en smoezelige gezichtjes te zien.“

In het begin ging het
'dagje uit’ naar Herperduin;
met 40 auto’s in een lange  stoet naar Herpen.

Het doel van Jeugdvakantiewerk is in al die jaren ongewijzigd: een leuke vakantieweek voor kinderen die niet op vakantie kunnen. Al doen er natuurlijk ook veel kinderen mee omdat ze een week lang lekker buiten kunnen ravotten en spelen. Anneke en Jan Willem zijn het eens: “Het leukste van zo’n week? Het werken met de kinderen. Het minst leuke? Het sjouwen voor en na de week, dat was flink zweten.”

Als oud-bestuursleden zijn Anneke, Joop en Jan Willem blij dat een nieuwe groep deze traditie wilde voortzetten.

En dat nieuwe bestuur vormde zich al vrij snel nadat Anneke, Jan Willem en Joop te kennen gaven dat 2021 het laatste jaar zou zijn onder hun leiding. Een lijst ging rond en diverse ouders gaven aan op de één of andere manier een steentje te willen bijdragen aan hun 'huttenbouw'. Op initiatief van Anneke, Jan Willem en Joop werd er een vergadering georganiseerd waar iedereen voor werd uitgenodigd. Diverse werkzaamheden en taken werden direct besproken en al snel verdeeld. Er vormde zich een nieuw bestuur van een aantal enthousiaste mensen die met ingang van 2022 het stokje hebben overgenomen. 

Want zeg nou zelf, een begrip als de 'huttenbouw' in Druten, dat kan niet verloren gaan!

En nu!
 

Hoe het verder ging

bottom of page