top of page
Leuk Meisje

Veelgestelde vragen

Alles wat je moet weten over start- en eindtijden, programma, lunch, vrijwilligers, kosten, inschrijving, bingo-avonden en meer!

 • Wanneer wordt de Jeugdvakantieweek gehouden?
  Ieder jaar, in de 5e week van de zomervakantie, wordt de Jeugdvakantieweek georganiseerd. De volgende editie zal plaatsvinden van 5 augustus t/m 9 augustus 2024.
 • Hoe schrijf ik mijn kind(eren) in voor de Jeugdvakantieweek?
  Via het de pagina inschrijven op onze website kun je eenvoudig inschrijven voor deze week. Middels de online betaalmodule kan het inschrijfgeld van €12,50 voldaan worden. Na ontvangst van betaling is de inschrijving definitief. Uiteraard is er ook mogelijkheid tot inschrijving op de eerste dag van de speelweek. Let op: Ieder kind dient apart ingeschreven te worden.
 • Start en eindigt de Jeugdvakantieweek iedere dag op dezelfde locatie?
  Jazeker! We starten én eindigen de dag altijd gezamenlijk vanaf het grasveldje aan de Mr. Van Coothstraat. Mocht er bij (één van de toekomstige edities) onverhoopt een keer een andere start- of ophaal locatie zijn, dan zal dit nadrukkelijk worden aangegeven.
 • Dienen ouders aanwezig te zijn deze week?
  Ouders blijven te allen tijde zelf verantwoordelijk voor hun kind(eren). Sommige kinderen hebben (nog) meer begeleiding nodig dan andere kinderen. Wij raden het sterk aan om per hut te zorgen voor 1 begeleidende ouder per dag. Daarnaast zijn alle ouders van harte welkom tijdens het avondprogramma op maandag en vrijdag.
 • Ik wil graag helpen, kan dat?
  Helpen als begeleider, een dagje in de horeca of al opbouwer, een paar extra helpende handen kunnen wij graag gebruiken!. Om je op te geven voor het hulpcomité stuur je een mail naar: jeugdvakantiewerkdruten@gmail.com.
 • Wat zijn de kosten voor de Jeugdvakantieweek?
  De kosten voor een week spelen, bouwen, plezier en (ont)spanning zijn voor 2023 € 12,50 per kind (exclusief servicekosten).
 • Wat is de locatie van de Jeugdvakantieweek?
  De jeugdvakantieweek is ieder jaar op het grasveld naast De Remise aan de Meester Van Coothstraat 8a in Druten. Fietsen kunnen worden gestald bij de hekken op het parkeerterrein van De Remise.
 • Welke regels gelden er op het terrein?
  Waar gespeeld wordt, gelden regels. Lees hier meer over onze huisregels en over onze gedragscode.
 • Voor wie is Jeugdvakantiewerk Druten
  Jeugdvakantiewerk Druten is voor kinderen van groep 1 t/m groep 8 van de basisschool.
 • Er zijn geen tickets meer beschikbaar, wat doe ik nu?
  Vanwege het toenemende succes van de Jeugdvakantieweek, is het in 2023 voor het eerst dat de beschikbare tickets al waren uitverkocht voordat de week überhaupt is gestart. We realiseren ons dat dit voor grote teleurstelling kan zorgen en dat vinden we enorm jammer. We hanteren wel een reservelijst. Wil je op de reservelijst? Stuur ons dan een berichtje via de contactpagina
 • Waarom moet er een Verklaring Omtrent Gedrag aangevraagd worden wanneer ik als vrijwilliger wil helpen tijdens de Jeugdvakantieweek?
  De overheid stimuleert vrijwilligersorganisaties om vrijwilligers die met minderjarigen en hulpbehoevende personen werken een VOG aan te laten vragen. Steeds meer verenigingen zijn dit al gaan doen en naar alle waarschijnlijkheid zal dit in de toekomst zelfs verplicht gaan worden. Zowel de leiding als de bestuursleden gaan een week lang intensief met een groep kinderen om. Om de veiligheid van deze kinderen te waarborgen, vragen wij deze vrijwilligers om ieder jaar een VOG voor te leggen bij het bestuur.
 • Hoe verloopt een VOG aanvraag?
  Om een VOG aan te kunnen vragen is het in eerste instantie belangrijk dat je in het bezit bent van een DigiD. Mocht dit nog niet het geval zijn dan kun je deze gratis aanvragen op www.digid.nl/aanvragen. Het aanvragen van een DigiD duurt een aantal dagen en zal per post toegezonden worden. Wanneer je een DigiD hebt kun je beginnen met de aanmelding en aanvraag. 1. Meld jezelf aan bij JVWD als vrijwilliger. Dit doe je door een mail te sturen naar: jeugdvakantiewerkdruten@gmail.com. Zorg dat al je gegevens juist zijn aangeleverd. 2. Jeugdvakantiewerk Druten dient via de website van het Ministerie van Justitie een elektronische VOG aanvraag in voor alle vrijwilligers. 3. Als je je hebt aangemeld via de website ontvang je een mail van de dienst Justis van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, waarin wordt gemeld dat het Jeugdvakantiewerk Druten een aanvraag heeft ingediend voor een Verklaring Omtrent Gedrag. In deze mail zit een link en als je daarop klikt kun je inloggen met behulp van je DigiD. Mocht je deze aanvraag niet binnen 4 weken ontvangen hebben, neem dan even contact met ons op. 4. Nadat je bent ingelogd, bevestig je dat je akkoord bent met de aanvraag. Het aanvragen van een VOG is gratis. 5. Als de aanvraag door Justis wordt goedgekeurd, ontvang je binnen 4 weken je VOG per post. 6. Zodra je je VOG hebt ontvangen, mail je deze naar jeugdvakantiewerkdruten@gmail.com. Het is verstandig om zelf ook een kopie van de VOG te bewaren.
 • Mag ik ook eerder of later op het terrein komen?
  Wij begrijpen dat kinderen het liefst zo vaak en lang mogelijk op het terrein zijn. Echter, omdat er buiten de genoemde openingstijden geen toezicht is op het terrein, is het niet toegestaan om dan op het terrein te betreden. Dit vanwege de veiligheid en het voorkomen van diefstal/vandalisme.
 • Ik heb mijn kind(eren) ingeschreven maar we hebben alsnog een vakantie geboekt. Kan ik het inschrijfgeld terugkrijgen?
  Dit is helaas niet mogelijk. Na inschrijving worden lijsten samengesteld, vrijwilligers ingedeeld en inkopen gedaan. Dit brengt bijbehorende kosten met zich mee.
 • Wat zijn de start- en eindtijden van de Jeugdvakantieweek?
  Omdat wij iedere dag andere activiteiten bieden, starten we niet iedere dag op dezelfde tijd en kan de eindtijd ook afwijken. Wil je weten hoe deze week eruit gaat zien? Kijk dan op de pagina programma.
 • Hoe start de jeugdvakantieweek op maandagochtend?
  Op maandag staat iedereen al vroeg te trappelen om het terrein te betreden. Als je ticket is gescand kun je het terrein op om met een groepje aan een hut te gaan bouwen. Hout, spijkers en palen stellen wij beschikbaar, een hamer en zaag neem je zelf mee. We realiseren ons dat er op voorhand vaak al groepjes worden gevormd zodat vriendjes en vriendinnetjes samen aan een hut kunnen bouwen. Dit is geen probleem, zolang er geen kinderen worden buitengesloten. Ouders en/of kinderen bepalen dan ook niet of een groepje 'vol' zit. Dit is aan de leiding die aanwezig is op het terrein.
 • Kan ik mijn kind later ophalen dan de vermelde eindtijd?
  Nee, dit is niet mogelijk aangezien ook de begeleiding graag op tijd naar huis gaat. Je bent zelf verantwoordelijk voor het opvangen van jouw kind na de vermelde eindtijd. Ben je verhinderd of verlaat, dan dien je de opvang zelf te verzorgen.
 • Ik wil graag bij mijn vriendjes/vriendinnetjes in de groep, kan dat?
  Wij maken geen groepsindeling voor de hutten. Het principe is al sinds de start van Jeugdvakantiewerk Druten dat de groepen voor een hut zich vormen op maandagochtend. Wij gaan er vanuit dat er niemand wordt buitengesloten en er gezellige groepjes worden gemaakt voor het bouwen van de mooiste hutten. De activiteiten gedurende deze week worden altijd gezamenlijk gedaan.
 • Blijven de kinderen op het terrein tussen de middag?
  In principe gaan de kinderen tussen de middag naar huis. Alleen op dinsdag en donderdag komen de kinderen niet naar huis tussen de middag. Op dinsdag blijven de kinderen over. Voor alle kinderen is er dan een broodje knak. Als kinderen dit niet lusten, hebben we broodjes met hagelslag of iets anders. Eventueel een broodtrommel meegeven is ook een optie. Op Donderdag is het terrein gesloten in verband met het uitje naar De Leemkuil. Op maandag, woensdag en vrijdag hebben de kinderen pauze van 12.00u-14.00u en eten dus thuis.
 • Ik ben iets kwijt, wat nu?
  Alle gevonden voorwerpen worden verzameld in de grijze tent. Ben je iets kwijt? Grote kans dat je het daar kunt ophalen.
bottom of page